Word lid
van VWPassat.NL

VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk)

Algemene topics

VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor giromaat » 31 Dec 2009, 16:27

Ik zei dit jaar tegen me vrouw zeg die ANWB maar op wel hebben VW mobiliteitsgarantie.

En daar stond ik dan op 9-12-2009 na drie dagen plezier in Euro Disney op de parkeerplaats van het Hotel nadat de auto na 5 meter begon in te houden en er diverse lampjes gingen branden. De auto had drie dagen stil gestaan nadat we uit Nederland naar Parijs gereden waren. Wij de mobiliteitsgarantie bellen. We sturen een monteur hij is er binnen 45 min.
na een uur waren kwam er een sleepauto die niet eens wilde kijken. Hij sprak alleen Frans dus ik met me engels kon niet echt lekker communiceren. Op verzoek ging hij toch kijken, tenminste hij proberen de auto te starten, kijk zei hij :'' hij doet het niet bij het indrukken van de sleutel Nee zei als je de koppeling niet indrukt lukt het niet. Oke hij starten, nee kan ik niet repareren maakte hij me duidelijk. Nog maar eens bellen met mobiliteitsgarantie (lekker handig niet eens een gratis nummer)
Uiteindelijk werd de auto opgeladen. Helaas niet zomaar nee de kabel schoot los en de tweede keer lukte het. Niets papier Ik heb u auto nee een visitekaartje kreeg ik en daar ging hij dan.
Gelukkig stonden we voor de deur van een hotel dus wij inchecken. Bij het tweede contact met de Mobiliteitsgarantie dienst werd mij verteld dat de auto de volgende ochtend bij een VW garage zou worden gebracht waar men dan zou kijken of men het probleem kon verhelpen. De volgende dag om 10:00 weer gebeld met de Mobiliteitsgarantie dienst of men als iets wist. Om 11:00 nog eens gebeld en om 12:00 nog eens. Helaas wist men niets dus gaf men mij het telefoonnummer van de garage waar de auto heengebracht zou worden. Die garage vertelde me dat de auto net was afgeleverd door de sleepdienst en dat het nu pauze was tot 14:00, of ik na 14:30 wilde terug bellen.
Om 14:30 weer gebeld met de garage en uiteindelijk gaf men aan VOLGENDE WEEK woensdag of donderdag naar de auto te zullen gaan kijken. Zeer pissig heb ik toen de Mobiliteitsgarantie dienst gebeld en nagevraagd of dit normaal was en dat ik daar niet op wilde wachten. De Mobiliteitsgarantie dienst gaf aan hier ook niets aan te kunnen doen en toen was mijn geduld op. Mijn vrouw is gelukkig lid van de ANWB en wij hebben de ANWB gevraagd de auto op te halen en een poging te laten ondernemen of deze hem nog konden repareren. We werden in de avond teruggebeld door de ANWB met de mededing dat men op 9-12-2009 niet meer konden doen maar hopelijk de volgende dag meer wisten.
Dus hebben we nog maar een nacht geboekt ik het hotel. De volgende dag heb ik de ANWB om 10:00 gebeld of men al iets wist en dat bleek niet het geval te zijn. Om 12:00 belde de ANWB dat het ook niet ging lukken en dat de Auto volgende week op transport naar Nederland werd gezet. Wij kregen een huurauto welke we in Nederland zonder kosten konden inleveren.

Bij thuiskomst ik bellen met PON of die normaal was. Het is duidelijk dat gestrande VW reizigers door VW Frankrijk duidelijk niet geholpen worden, de niveau service laag is, heb voor ruim 126 euro aan belkosten moeten maken om op de hoogte blijven, terugbellen is blijkbaar niet mogelijk. Ook heb ik twee nachten in een hotel moeten verblijven en twee dagen in een hotel lobie moeten hangen. Bij terugkomst in Nederland bleken de velg beschadigd te zijn en een loodje aan de binnenkant verdwenen te zijn, kosten uitbalanceren 27 euro, velg reparatie werd geschat op 100 euro. Toen ik navraag bij de dealer waar de auto is afgeleverd wie aansprakelijk kon worden gesteld gaf men aan bel de klantenservice van PON. Helaas kreeg ik bij mijn eerste contact met jullie te horen, nee u moet dit bij uw dealer afhandelen. Dus heb ik nogmaals de vraag aan mijn dealer gesteld.
Uiteindelijk heb ik een credit ontvangen van 145 euro om die schade en uitbalanceren weg te poetsen maar het ging niet van harte. Helaas kreeg ik ook te horen dat naast het probleem waardoor ik was gestrand er ook nog wat andere problemen “ ontdekt waren”

- De brandstof tandem- en opvoer pomp incl filter moesten vervangen worden.
- De LV buitenste aandrijfas-hoes moest vervangen worden.

In totaal bijna 1000 euro, was een bekend probleem nee geen coulance regeling. Die coulance regeling kenden ik al had een paar manden eerder al kennis gemaakt met deze term.
De draagarm rubbers kraakten en iedereen die ik sprak kende het probleem en melde me dat is een bekend probleem maar dat word gratis vervangen. Bij mijn bezoek aan de garage de Waal kreeg ik te horen:’ nee deze auto valt niet onder de coulance regeling kosten 200 euro.

Uiteindelijk heeft men de storing niet kunnen vinden omdat de storing niet terug kwam bij het verwisselen van de pompverstuivers, wel was ik 450 euro armer vanwege het onderzoek naar de storing. Voordat ik de auto na ander halve week weer eens mocht ophalen werd ik nog eens verrast. Nu bleek ineens dat het stuur 30 graden scheef stond naar rechts! Of dat als was werd er nog gevraagd. Op mijn vraag of dat wellicht iets met die sleepactie te maken zou kunnen hebben, gaf men aan kon wel maar men wist het ook niet kosten 75 euro.

In april 2009 dacht ik een goede auto gekocht te hebben die netjes alle beurtjes bij een VW dealer heeft gehad, 3 jaar oud en slechts 99,000 km op de teller.
U begrijpt vast dat nu na mijn een bezoek in Frankrijk ben ik een ervaring rijker vele euro’s armer geworden ben en het ANWB abonnement weer verlengd heb voor een jaar.

Na diverse contacten en zeuren heb ik begrepen dat de twee overnachtingen vergoed gaan worden?
Blijf ik zitten met de kosten van het uitlijnen a 75 euro en de 100 euro beltegoed en gezien de hoge reparatiekosten tot nu toe (200 euro draagarmrubbers + 1435 euro (2100 - grote beurs a 665,-) en wie wat er nog komt, heb ik geen goed gevoel meer met deze auto en het merk VW. Boven op komt dat als ik de auto kom ophalen direct krijgt te horen contant betalen en een auto mee krijgt die wel is gewassen maar men de moeite niet eens neem om hem snel van binnen iets schoon te maken en een flesje olie als extra mee te geven krijg ik te horen dat de banden reparatie set over datum is of ik nog even 42 euro wil neerleggen svp. Ik na betaling maar snel ben weg gereden met een zeer slecht gevoel.

Die folder van PON Klinkt zo mooi een VW voor het Leven totdat je aanspraak doet op de service
Heb een klachtenbrief gestuurt naar PON ben benieuwd wordt vervolgd
Voor het laatst bewerkt door giromaat op 01 Jan 2010, 13:47, in totaal 1 keer.
3C Variant ArticBlue Silver met. 16" LM, Comf.line, VW-soundsystem 10 Speakers, RVS dorpels/Achterklepstrip, R-Line Grill, JD Update +/- 175 Pk
Parts binnen (MBD):klapspiegels, leren stuur, alu dekor, dimmende buitenspiegel,
 
Avatar gebruiker
giromaat
Full Member
Full Member
 
Berichten: 719
Geregistreerd: 04 Jul 2009, 16:52
Woonplaats: tiel
Echte naam: martin
Vagcom: Ja

Advertentie

Vagtechniek

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor ronald1983 » 31 Dec 2009, 19:11

wat een verhaal, je hoort het wel eens vaker van de service van bepaalde merken erg slecht is. :evil:
Vw passat 3bg V6 4motion +chip
 
Avatar gebruiker
ronald1983
VWPassat.nl Addict
VWPassat.nl Addict
 
Berichten: 766
Geregistreerd: 28 Jul 2008, 12:59
Woonplaats: Groningen
Leeftijd: 31
Afbeeldingen: 1
Echte naam: Ronald
Vagcom: nope

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Vdub » 01 Jan 2010, 00:10

Zozo.. das niet helemaal zoals het hoort lees ik wel..
Bent u blij met onze hulp, steun dan de club en wordt full-member, klik hier of hier
 
Avatar gebruiker
Vdub
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 24989
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: Vorden
Leeftijd: 34
Afbeeldingen: 126
Echte naam: Matthijs
Vagcom: Genuine Ross-tech

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor goony » 01 Jan 2010, 09:19

Dat is lekker balen zeg! Koop je een superauto en wordt je van het kastje naar de muur gestuurd als je er iets mee hebt in het buitenland. Bah, die instanties die zich achter elkaar verschuilen.
 
goony
Junior Passat Lover
Junior Passat Lover
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 17 Dec 2009, 22:33
Woonplaats: Drachten
Leeftijd: 42
Afbeeldingen: 0
Echte naam: Geert

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Alain » 01 Jan 2010, 12:31

Altijd lid blijven van de anwb, PON sucks. Gewoon doorknokken om je recht te halen.. want die heb je...
Greets Alain ©
__________________________________________________________________________________
VW Passat Variant 2,3 VR5 Highline ,Member of Autobra Crew , BJ 1999. Op Gas En Benzine
 
Avatar gebruiker
Alain
VWPassat.nl JUNK!
VWPassat.nl JUNK!
 
Berichten: 3693
Geregistreerd: 21 Jul 2007, 17:00
Woonplaats: Ceo
Leeftijd: 47
Afbeeldingen: 109
Echte naam: Alain
Vagcom: Nee

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor giromaat » 01 Jan 2010, 13:47

Update: had twee rekeningen ingeleverd voor de twee overnachtingen, blijkbaar staat in de kleine letters dat PON maar een overnachting vergoedt.
Mijn dealer melde dat men dit soort gevallen in de zomervakantie gewoon 5 keer per week meemaakt met name uit Frankrijk.
Nu blijkt dat mijn dealer met PON overeen is komen een overnachting voor zijn rekening te nemen (die heb ik reeds ontvangen op mijn rek) Netjes van mijn dealer De waal Autogroep uit Tiel, Zwak van PON dat die zijn dealers laat meebetalen aan dit soort zeer zwakke service. Wordt vervolgd
3C Variant ArticBlue Silver met. 16" LM, Comf.line, VW-soundsystem 10 Speakers, RVS dorpels/Achterklepstrip, R-Line Grill, JD Update +/- 175 Pk
Parts binnen (MBD):klapspiegels, leren stuur, alu dekor, dimmende buitenspiegel,
 
Avatar gebruiker
giromaat
Full Member
Full Member
 
Berichten: 719
Geregistreerd: 04 Jul 2009, 16:52
Woonplaats: tiel
Echte naam: martin
Vagcom: Ja

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Vdub » 01 Jan 2010, 15:24

Tja.. er zijn Dealers en Stealers, De Waal vestiging Tiel valt dan onder de Dealers blijkbaar.
Bent u blij met onze hulp, steun dan de club en wordt full-member, klik hier of hier
 
Avatar gebruiker
Vdub
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 24989
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: Vorden
Leeftijd: 34
Afbeeldingen: 126
Echte naam: Matthijs
Vagcom: Genuine Ross-tech

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor keek » 01 Jan 2010, 23:26

Zeer trieste sercice. Blijf toch maar voor de zekerheid lid van de ANWB
 
keek
VWPassat.nl JUNK!
VWPassat.nl JUNK!
 
Berichten: 2480
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: West-Friesland (N-H)
Leeftijd: 54
Echte naam: Erik

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor darkmen » 02 Jan 2010, 09:49

Ik heb hiervoor gewoon een extra module bij mijn autoverzekering genomen, Is (bij mijn polis ) nog een betere optie ivm met hulp in binnen en buiten land, en is niet duurder...
3cvariant mods: ,OEM polished 20",chippie,embleemloze highline grill, , uk ass light, kw streetcomfort, S6 drl, Guymod...
I.C.E.= Pïoneer avicD3bt met ipod 80gb, focal polyglass compo, alpine 4channel amp, phoenix gold saphire sub..
 
Avatar gebruiker
darkmen
Full Member
Full Member
 
Berichten: 1085
Geregistreerd: 15 Nov 2007, 22:57
Woonplaats: Oud-Turnhout....
Leeftijd: 35
Afbeeldingen: 0
Echte naam: Tom
Vagcom: nope

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor giromaat » 02 Jan 2010, 10:08

Die zit volgens mij ook bij mijn verzekering er bij maar ik blijft liever bij de ANWB
Sterker nog toen ik de VW mobiliteitsgarantie mensen gesproken had verbonden ze me door naar Lyon
Toen ik later naar de ANWB belde werd ik doorverbonden naar Lyon en sprak dezelfde mensen.
Maar vanuit de ANWB mocht men de auto naar elke garage brengen en biedt meer hulp

Geen reparatie binnen 48 uur dan wordt de gratis naar NL gebracht en krijg je een huurauto welke je in NL kunt achterlaten
Bij VW kon ik ook een auto krijgen maar die moest ik terugbrengen als de auto gerepareerd was (drie dagen gratis en dan 60 eruo per dag) en aangezien de auto daar nog een week zou staan 7x60 euro extra kosten en twee keer heen en weer rijden
Nee dank je
Voor het laatst bewerkt door giromaat op 02 Jan 2010, 17:25, in totaal 1 keer.
3C Variant ArticBlue Silver met. 16" LM, Comf.line, VW-soundsystem 10 Speakers, RVS dorpels/Achterklepstrip, R-Line Grill, JD Update +/- 175 Pk
Parts binnen (MBD):klapspiegels, leren stuur, alu dekor, dimmende buitenspiegel,
 
Avatar gebruiker
giromaat
Full Member
Full Member
 
Berichten: 719
Geregistreerd: 04 Jul 2009, 16:52
Woonplaats: tiel
Echte naam: martin
Vagcom: Ja

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Stef » 02 Jan 2010, 11:16

Wat een verhaal,ik hop dat je de rest ook vergoed krijgt.Wederom zeer slechte reclame voor VW.
Succes met het vervolg.
Groet Stef
 
Avatar gebruiker
Stef
Newbie
Newbie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 09 Jun 2007, 11:35
Woonplaats: Noord-Holland Hoofddorp
Leeftijd: 45
Afbeeldingen: 0
Echte naam: Stef

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor ATS » 03 Jan 2010, 16:10

wat een verhaal, we kozen na een verglijkbaar geintje bij renault voor een vw, maar als ik dit lees ben ik slechteraf met een vw, renault vergoede (na wat aandringen) de voledige schade en stuurde nog een bloemtje.
Wat betreft lyon, renault gebruikt dezelfde hulp dienst. Hoop dat je ze niet meer hoeft te bellen.

succes met het vervolg

mvgr toine
Groeten Toine
 
Avatar gebruiker
ATS
Full Member
Full Member
 
Berichten: 2982
Geregistreerd: 04 Dec 2009, 17:20
Woonplaats: Holland
Leeftijd: 35
Afbeeldingen: 13
Echte naam: Antoine
Vagcom: helaas

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor giromaat » 03 Jan 2010, 16:23

Hmm had je pech in Frankrijk met je renault dan?
Dacht zelf aan de combi Frankrijk en een niet franse auto wat niet ideaal is

Kreeg trouwens een verhaal te horen op een verjaardag mbt vervoer van je auto terug naar Nederland waar men 4000 euro schade had
De auto stond bovenop de vrachtwagen en men had alle laag hangende takken in Spanje gevonden en die auto van alle kanten kunnen bekrassen.

De mijne is zonder schade door de ANWB bij de dealer afgeleverd hoor
3C Variant ArticBlue Silver met. 16" LM, Comf.line, VW-soundsystem 10 Speakers, RVS dorpels/Achterklepstrip, R-Line Grill, JD Update +/- 175 Pk
Parts binnen (MBD):klapspiegels, leren stuur, alu dekor, dimmende buitenspiegel,
 
Avatar gebruiker
giromaat
Full Member
Full Member
 
Berichten: 719
Geregistreerd: 04 Jul 2009, 16:52
Woonplaats: tiel
Echte naam: martin
Vagcom: Ja

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Passat03 » 03 Jan 2010, 17:31

Dat is Pon.

Als ze er voor weg kunnen lopen zullen ze dat graag proberen. :x
VW Passat Variant Arctic 1.9 TDI, 18'' RS4, Xenon 6000K, EGR dicht, PDC. (vorige wagen)

Passat Variant 3C 1.9 TDI Urban Grey, 19" BBS Speedline, Bi-Xenon 4300K, FK Konigsport, US front, Biegmod Oo__oO
 
Avatar gebruiker
Passat03
Extreme Passat Freak
Extreme Passat Freak
 
Berichten: 5015
Geregistreerd: 22 Apr 2007, 11:59
Woonplaats: Uut Grunn
Leeftijd: 42
Afbeeldingen: 12
Echte naam: .
Vagcom: 311.2 - 11.2 Can bus

Re: VW mobiliteitsgarantie vs ANWB (in frankrijk) Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Thunderflash » 03 Jan 2010, 20:22

Zoals ik onlangs hier op het forum schreef, in Nederland niks dan lof over de mobiliteitsservice. Ik twijfelde om de ANWB op te zeggen, maar als ik nu lees welke problemen je in Frankrijk kunt krijgen dan blijf ik nog maar even ANWB lid. :(
Passat Variant 3C Bluemotion Trendline; JD Std chip 140 pk; 16" Montreal OEM Continental Wintercontact TS850 205/55/16

Turbolag is that small gap in time when your opponent thinks he's gonna win.
 
Avatar gebruiker
Thunderflash
Full Member
Full Member
 
Berichten: 2028
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: Drenthe
Leeftijd: 45
Afbeeldingen: 30
Echte naam: Alfred
Vagcom: Helaas

Volgende

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 3 gasten

Advertentie

 
Gehost door SoHosted Webhosting