Word lid
van VWPassat.NL

airco

Algemene topics

airco Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor fb1907 » 01 Jun 2008, 23:13

Ik heb een vraagje over mijn airco. In mijn Passat zit climatronic, maar op de een of andere manier wil hij niet goed koud blazen. Hij is reeds een keer of twee gevuld en telkens was er geen lekkage of zo te ontdekken.
De laatste keer ongeveer een maand of 4 geleden.

Ik heb problemen gehad met de fan en deze heb ik in september vervangen. Daarvoor had hij ook wel moeite om de auto echt koud te maken, maar dachten dat het aan de fan lag.

Nu het wat warmer wordt, doe ik de airco aan maar echt koud wordt het niet. Soms kan ik het beter op ECON zetten dan op airco, het lijkt wel of er geen verschil is bij beide standen.

De laatste twee dagen knipperen alle symbolen van het display van de airco als ik de auto op contact zet. Het knipperen is een keer of drie en dan gaat het knipperen weer uit. De airco staat dan ok OFF en kan ik het gewoon weer aanzetten.

Heeft iemand enig idee waar ik aan kan denken.
 
Avatar gebruiker
fb1907
Newbie
Newbie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 Mei 2007, 17:58
Woonplaats: enschede
Leeftijd: 41
Afbeeldingen: 0
Echte naam: yusuf
Vagcom: Helaas

Advertentie

Winparts Automotive Parts Online

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Vdub » 02 Jun 2008, 07:02

ik denk dat je de compressor kapot hebt, of dat er ergens een lek is en je alle koudemiddel al weer kwijt bent.
Bent u blij met onze hulp, steun dan de club en wordt full-member, klik hier of hier
 
Avatar gebruiker
Vdub
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 24685
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: Vorden
Leeftijd: 34
Afbeeldingen: 126
Echte naam: Matthijs
Vagcom: Genuine Ross-tech

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor TheoStek » 02 Jun 2008, 08:33

Bij welke A/C specialist ben jij dan wel geweest?

Bij de eerste vulling toen die leeg was geraakt had je al kunnen weten, dat er iets niet in orde is, er is weer gewoon bijgevuld voor de tweede keer en geen lek gevonden.!!

Het systeem zal nu weer bijna of geheel leeg zijn, dus mag je nu al zeker zijn dat er een lek in het systeem aanwezig is.
Ofwel heeft de A/C boer GEEN lekdetektie uitgevoerd en gezegd van wel, of niet op de korrekte wijze gekontroleerd.
Nadien moet het systeem gevacumeerd worden en dient hij een standtijd in te nemen van een half uur. Wanneer er een lek in het systeem zit zal de vacuummeter de behaalde onderdruk in de standtijd niet vasthouden.

Je zult ook geen verschil merken bij de stand ECON als de airco niet naar behoren werkt, tevens wordt de compressor uitgeschakeld in de stand Econ, en werkt de airco niet meer.

Het knipperen van de symbolen op het display zal aangeven dat het systeem nagenoeg leeg is, en wordt op OFF gezet om de compressor te sparen.
Vergeet echter niet dat alles electronisch wordt geregeld, wat de foutmeldingen zijn weet ik niet, maar je kunt er al vanuit gaan dat de drukschakelaar en bepaalde temperatuur sensoren dat door geven aan de ECU.

Remedie: systeem aflaten persen, lekdetektie laten uitvoeren bij een fatsoenlijk A/C specialist, zeker niet bij kwik shit

Laat geen kontrast vloeistof erin spuiten want dat heeft geen ZIN, het systeem werkt niet en zal zeker niet gaan circuleren..

succes
Dit is mijn antwoord en daar moet u het mee doen, de rijdende airco boer.
Let bij service werkzaamheden en reparaties aan uw airconditioning niet alleen op de
prijs, maar ook op de kwaliteit.
 
Avatar gebruiker
TheoStek
I'm banned
I'm banned
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 19 Aug 2007, 08:10
Woonplaats: Maastricht/België
Echte naam: Theo
Vagcom: Ja

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor bertjeb » 02 Jun 2008, 13:15

Heb je al een keer de foutmeldingen uitgelezen dmv het gelijktijdig ingedrukt houden van de recirc. en de econ toets?
wellicht werpt dit wat licht op je probleem!

greetzzzz Bert.
2003(MY2004) 3BG 100PK AVB Comfort+Arctic, Black-Magic-Pearl, 7000K. Xenon, 18" RS6 velgen, 321.000 and counting!!
 
Avatar gebruiker
bertjeb
Newbie
Newbie
 
Berichten: 98
Geregistreerd: 27 Apr 2008, 09:49
Woonplaats: lelystad
Leeftijd: 43
Echte naam: Bert
Vagcom: nope!

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor fb1907 » 02 Jun 2008, 21:47

De foutcode is op het display: 318 00

Volgens mij is er dan iets met de drukschakelaar (gelezen op'het forum).
 
Avatar gebruiker
fb1907
Newbie
Newbie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 Mei 2007, 17:58
Woonplaats: enschede
Leeftijd: 41
Afbeeldingen: 0
Echte naam: yusuf
Vagcom: Helaas

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor TheoStek » 02 Jun 2008, 22:09

318 00. (hex. 318): A / C druk schakelaar-F129-, de mogelijke oorzaken:

Controleer de bedrading en aansluitingen.
storingen: te hoge druk, onvoldoende heffing
condensor of verdamper geblokkeerd.
onvoldoende koudemiddel aanwezig.
Dit is mijn antwoord en daar moet u het mee doen, de rijdende airco boer.
Let bij service werkzaamheden en reparaties aan uw airconditioning niet alleen op de
prijs, maar ook op de kwaliteit.
 
Avatar gebruiker
TheoStek
I'm banned
I'm banned
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 19 Aug 2007, 08:10
Woonplaats: Maastricht/België
Echte naam: Theo
Vagcom: Ja

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor appi » 02 Jun 2008, 22:13

kwik shit :lol:
3b 19tdi 115pk chipped by jd 140pk
2maal subwoofer cerwin vega 18 inch (46cm) 2000 watt stuk.4maal c608gti tweeweg jbl 600watt stuk .1maal bpx2200.1 versterker 2200 watt jbl .1maal px300.4 versterker 600 watt jbl .dietz condensator.alternator 180 ampere.
 
Avatar gebruiker
appi
Full Member
Full Member
 
Berichten: 4493
Geregistreerd: 28 Okt 2007, 20:57
Woonplaats: hasselt belgie
Leeftijd: 46
Afbeeldingen: 90
Echte naam: erik

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor JurgenTDI » 02 Jun 2008, 22:19

Die melding had ik ook.
Bij mij was een slang lek, zat geen gas meer op.
Mac 10.8.2 (server) draaiend op PC hardware........
2.0 BKP'tje 16V met DSG6 3C Variant Highline Business Executive, Jeroen Gedikt bij jos_br
2.5 AFB'tje 24V met TT5 3B Variant Highline 4motion
 
Avatar gebruiker
JurgenTDI
Full Member
Full Member
 
Berichten: 1758
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: Oldenzaal - Twente
Leeftijd: 41
Echte naam: Jurgen
Vagcom: 311, VAG911, VDSpro

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor bertjeb » 02 Jun 2008, 22:27

Ik had hem ook, na een reset was en bleef hij weg.
Heb nu alleen nog die vervelende 4F storing(klep V71 ofzoiets)

greetzzzzz Bert
2003(MY2004) 3BG 100PK AVB Comfort+Arctic, Black-Magic-Pearl, 7000K. Xenon, 18" RS6 velgen, 321.000 and counting!!
 
Avatar gebruiker
bertjeb
Newbie
Newbie
 
Berichten: 98
Geregistreerd: 27 Apr 2008, 09:49
Woonplaats: lelystad
Leeftijd: 43
Echte naam: Bert
Vagcom: nope!

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor zoef » 03 Jun 2008, 07:47

het zelfde heb ik ook gehad coe 318 en het knipperen van het airco paneel utilezen help niet bij mij heb ik er druk op gezet op de leidingen en het lekkage opgespoort en kwam het tegen bij het droger dar daar ee gat in zat nieuwe gehaald er op gezet gevuld en hij doet het weer alleen er zat wel veel prijs verschil tussen de dealer en automaterialen zaak ik hoor het wel als je er niet uit komt
Passat cc 2.0 tdi vol opties
 
Avatar gebruiker
zoef
Newbie
Newbie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 18 Okt 2007, 16:49
Woonplaats: bergen op zoom
Leeftijd: 34
Afbeeldingen: 0
Echte naam: zulkuf
Vagcom: vcds

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Vdub » 03 Jun 2008, 14:51

hé Zoef.. is je doosje met punten en komma's leeg? ff nieuwe halen.
Bent u blij met onze hulp, steun dan de club en wordt full-member, klik hier of hier
 
Avatar gebruiker
Vdub
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 24685
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: Vorden
Leeftijd: 34
Afbeeldingen: 126
Echte naam: Matthijs
Vagcom: Genuine Ross-tech

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor fb1907 » 05 Jun 2008, 13:42

Ik breng de auto a.s. dinsdag naar Harkink in Laren en zal wel horen wat er mis is.
 
Avatar gebruiker
fb1907
Newbie
Newbie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 Mei 2007, 17:58
Woonplaats: enschede
Leeftijd: 41
Afbeeldingen: 0
Echte naam: yusuf
Vagcom: Helaas

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor zoef » 07 Jun 2008, 08:40

Vdub schreef:hé Zoef.. is je doosje met punten en komma's leeg? ff nieuwe halen.


ja dat klopt ja
Passat cc 2.0 tdi vol opties
 
Avatar gebruiker
zoef
Newbie
Newbie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 18 Okt 2007, 16:49
Woonplaats: bergen op zoom
Leeftijd: 34
Afbeeldingen: 0
Echte naam: zulkuf
Vagcom: vcds

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor fb1907 » 17 Jun 2008, 20:41

Zoals gezegd bij Harkink in Laren geweest en er blijkt een lek te zitten in een van de leidingen. Betreft een leiding rechts onder de auto welke naar de compressor loopt of zo. Er zitten daar twee leidingen, een boven en een onder, en die mij blijkt helaas de bovenste te zijn. Kosten 160 euro voor de leiding, terwijl de onderste 55 euro kost. :(

Waarschijnlijk is de zwarte kabel de boosdoener geweest, die kennelijk constant heeft zitten schuren.

Zie ook foto's in mijn album
Je hebt niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
 
Avatar gebruiker
fb1907
Newbie
Newbie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 Mei 2007, 17:58
Woonplaats: enschede
Leeftijd: 41
Afbeeldingen: 0
Echte naam: yusuf
Vagcom: Helaas

Share to Facebook Share to Twitter

Berichtdoor Vdub » 17 Jun 2008, 21:02

die heb ik ook al eens kapot gehad, toen ik in dichte regen een tussengeleider bij een rotonde over het hoofd zag.
Bent u blij met onze hulp, steun dan de club en wordt full-member, klik hier of hier
 
Avatar gebruiker
Vdub
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 24685
Geregistreerd: 22 Jan 2006, 00:58
Woonplaats: Vorden
Leeftijd: 34
Afbeeldingen: 126
Echte naam: Matthijs
Vagcom: Genuine Ross-tech

Volgende

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Advertentie

 
Car Cleaning Shop